Često postavljana pitanja

Hoće li pomoću Contractubexa® ožiljak potpuno nestati?

Ne, ožiljak je trajan i nikada ne nestaje u cijelosti. Međutim, Contractubex® značajno smanjuje vidljivost ožiljaka. Važno je nastaviti s terapijom kroz dulje razdoblje (od 3 do 6 mjeseci).

Kada ću uočiti prve znakove uspjeha s Contractubexom?

Za tretiranje ožiljaka potrebno je strpljenje jer je ozlijeđenoj koži potrebno vrijeme da zaraste. Prvi se znakovi uspjeha terapije Contractubexom u pravilu očituju kao smanjeno crvenilo, zategnutost i svrbež. Ali privremeni je svrbež često znak da ožiljak dobro zacjeljuje i ne treba se odmah brinuti zbog toga.

Koliko dugo moram primjenjivati Contractubex®?

Za najbolje moguće rezultate Contractubex® treba primjenjivati od 2 do 3 puta dnevno tijekom najmanje tri mjeseca. Po potrebi možete nastaviti s terapijom i do godine dana. Contractubex® se iznimno dobro podnosi, čak i uz dugotrajnu primjenu.

Hoću li moći i dalje imati šminku tijekom tretiranja Contractubexom?

Svakako. Samo pazite da nanesete Contractubex® gel protiv ožiljaka prije nanošenja šminke. Na taj će se način djelatne tvari maksimalno upiti u kožu.

Je li Contractubex® djelotvoran i kod starijih ožiljaka?

Da, mogu se tretirati čak i ožiljci stariji od godine dana. Neki se stariji ožiljci osuše i otvrdnu, a u tom slučaju treba utrljavati Contractubex® tri puta dnevno u razdoblju od najmanje šest mjeseci. Contractubex® može smanjiti visinu i crvenilo ožiljka i izgladiti tkivo pa ožiljak postaje manje upadljiv. Kombiniranjem Contractubexa s ultrazvučnom terapijom povećava se djelotvornost.

Mogu li se djeca tretirati Contractubexom?

Primjena gela u djece dobi od 1 do 2 godine dopuštena je uz savjet lječnika.

Je li djelovanje Contractubexa klinički dokazano?

Da, klinička djelotvornost Contractubexa u sprječavanju i tretiranju ožiljaka dokazana je brojnim kliničkim ispitivanjima. Liječnici preporučuju i propisuju Contractubex®.

Gdje mogu kupiti Contractubex®?

Contractubex® možete kupiti u ljekarni.