Savjeti

Izbjegavajte ekstremne vrućine i hladnoće
Svježi su ožiljci posebno osjetljivi. U razdoblju od šest mjeseci do godine dana svakako bi trebalo koristiti zaštitu od sunca prilikom izlaganja intenzivnoj sunčevoj svjetlosti, odnosno UV-zrakama. Izbjegavajte saune i intenzivno izlaganje hladnoći. Svi bi ti utjecaji mogli imati nepovoljan učinak na proces obnavljanja.

Ne nosite grubu odjeću
Izbjegavajte nositi usku odjeću ili odjevne predmete koji se trljaju o kožu s ožiljkom. Ožiljno tkivo osjetljivije je od zdrave kože. Može reagirati na takvo nadraživanje, što se očituje crvenilom i otvrdnjavanjem.

Njega ožiljaka na ručnim zglobovima, laktovima i ostalim zglobovima
Ožiljke koji se nalaze u blizini kostiju treba posebno dobro zaštititi. Pazite da ne ozlijedite ožiljno tkivo. Bavljenje sportom može izazvati otvaranje svježih ožiljaka. Proces zarastanja može se onemogućiti izlaganjem ožiljnog tkiva fizičkom stresu.

Poseban savjet: kupajte ožiljke
Kupanje se preporučuje za ožiljke na šakama, laktovima, stopalima i sl.

Primjena Contractubexa
Contractubex® gel ili intenzivni flaster mora se primijeniti čim se rana zatvori, odnosno čim se izvade šavovi. U stvaranju neprimjetnog ožiljka od početka se pomaže ranom primjenom, a ožiljak zacjeljuje na najbolji mogući način.

Budite strpljivi
Neki ožiljci brže reagiraju na terapiju od drugih. Ali uz dovoljno strpljenja i pažnje vrlo je vjerojatno da će vam se stanje ožiljka značajno poboljšati.