Primjena

Što se prije započne s tretiranjem ožiljka, veći su izgledi za ostvarenje pozitivnog utjecaja na stvaranje ožiljka. Počnite s tretiranjem ožiljka čim se rana zatvori, odnosno čim vam se izvade šavovi. Bistri gel jednostavan je i siguran za primjenu.

Uklanjanje ožiljaka

Contractubex® gel umasirajte u kožu od 2 do 3 puta dnevno u razdoblju od najmanje tri mjeseca. Contractubex® gel stvara tanak film koji štiti osjetljivo ožiljno tkivo.

Contractubex® gel nanesite isključivo na rane koje su se već zatvorile. Izbjegavajte dodir s očima, sluznicom nosa ili usta te ostalim sluznicama.

  • Započnite od sredine pa nastavite prema rubovima nježno masirati gel u ožiljak.
  • Nastavite s malim kružnim pokretima dok se Contractubex® gel ne upije u cijelosti.
Uklanjanje ožiljaka
Uklanjanje ožiljaka

Trud će se izplatiti!

Za zacjeljivanje ožiljaka potrebno je strpljenje jer je ozlijeđenoj koži potrebno vremena da zaraste. U pravilu se nakon oko četiri tjedna može uočiti smanjenje crvenila, a nakon dva mjeseca ožiljno tkivo postupno postaje svjetlije, elastičnije i ravnije.4,8

Terapija može djelovati i na starije ožiljke. U slučaju starih i tvrdih ožiljaka Contractubex® gel se nanosi ispod zavoja i ostavlja da djeluje preko noći. Ovisno o veličini ili kontrakturi ožiljka potrebna dužina liječenja može biti nekoliko tjedana ili mjeseci.

Contractubex® gel vrlo je siguran i njegova je podnošljivost dokazana u brojnim kliničkim ispitivanjima.1-4

Contractubex gel – uputa o lijeku (.pdf)