Contractubex® intenzivni flaster – inovacija

Mekani i prianjajući Contractubex® intenzivni flasteri prikladni su za jednostavnu primjenu tijekom noći kad je proces regeneracije kože posebno aktivan. Flaster se zalijepi na ožiljno tkivo prije spavanja te se ostavlja na koži najmanje šest, a najviše 12 sati. U čemu je inovacija? Dva sloja intenzivnog flastera stvaraju dvostruki mehanizam djelovanja, za fiziološko zacjeljivanje ožiljka:

  1. okluzija
    Ispod mekog sloja mikrozračnih jastučića nastaje vlažna klima koja ožiljak čini elastičnim a mekani material štiti osjetljivu kožu ožiljka.
  2. aktivno oslobađanje sastojaka
    Sloj za oslobađanje sadrži prepoznatljive tvari cepalin i alantoin. Nakon što se flaster zalijepi tvari se postopnu oslobađaju nekoliko sati.

Svake se večeri zalijepi novi intenzivni flaster. Kod manjih se ožiljaka intenzivni flaster može odrezati u skladu s veličinom ožiljka.

U pravilu se s primjenom Contractubex® intenzivnog flastera može početi kad se rana zatvori i kad otpadne krasta ili se izvade šavovi. Što prije počnete s tretiranjem ožiljka, veći su izgledi da će to pozitivno utjecati na razvoj ožiljka. Tretiranje ožiljka može potrajati i 3 do 6 mjeseci, ovisno o veličini ožiljka, s obzirom na to da se ožiljno tkivo vrlo sporo obnavlja. Budite dosljedni i uporni – isplati se!

Contractubex® intenzivni noćni flaster je medicinski proizvod.

Contractubex Noćni_intenzivni_flaster_-_uputa o lijeku (.pdf)