Kada ožiljci ranjavaju vašu vezu

Dobar odnos temelji se na emocionalnoj bliskosti, dobroj komunikaciji, zajedničkim interesima, poštovanju i povjerenju. Fizički kontakt važan je i za dobro funkcioniranje veze. Međutim, to uključuje i pokazivanje estetskih nedostataka, što može biti neugodno i zahtijevati znatnu hrabrost. Neprivlačni ožiljci na tijelu mogu čak negativno utjecati na seksualni odnos.

Kada ožiljci postanu pitanje odnosa

Normalno je da se mladi parovi osjećaju nesigurno prilikom upoznavanja.

Parovi koji su dugo vremena proveli zajedno obično se dobro poznaju, pa tako poznaju i prednosti i nedostatke partnera. Ali rane i ožiljci mogu imati negativan psihološki utjecaj, čak i na dugoročnu vezu. Žene obično emocionalno pate zbog ožiljaka od npr. carskog reza ili operacije dojke. Mogu osjećati sram ili otuđenost.*

Emocionalne rane poput gubitka samopouzdanja mogu izazvati osjećaj nesigurnosti i izolacije. Svi ti faktori mogu biti iskušenje i za žene i za njihove partnere.

Da bi se izbjegli ti negativni događaji, postoji učinkovit tretman za sprječavanje prekomjernog stvaranja ožiljnog tkiva, čak i za poboljšanje izgleda starijih ožiljaka.

Specijalni gel za tretiranje ožiljaka

Contractubex, posebni Merzov gel za liječenje ožiljaka, treba primijeniti čim se rana zatvori. To znači da se Contractubex nanosi na svježe ožiljke dva puta dnevno najmanje tri mjeseca.

Pomaže u sprječavanju nastanka ožiljaka zahvaljujući kombinaciji tri aktivna sastojka koji se međusobno nadopunjuju. Kao što je dokazano u brojnim ispitivanjima, ovi sastojci – ekstrakt lukovice luka, heparinnatrij i alantoin – aktivno podržavaju proces ozdravljenja kože i uspješno smanjuju ožiljno tkivo iznutra prema van.

Contractubex se također preporučuje za tretiranje starijih ožiljaka. Kada se gel nanosi dva puta dnevno tijekom šest mjeseci, poboljšava izgled i teksturu ožiljaka nakon svake primjene, sve dok ne postane jedva primjetljiv ili čak nevidljiv. Vrijedi truda!

Rezultat upotrebe gela nije samo primjetno smanjenje ožiljaka već i smanjenje emocionalne patnje. Kako se ožiljak povlači, korisnici će doživjeti porast samopouzdanja i u njihovu vezu će ući svježa, nova energija – bez emocionalnih rana.

* Midwives Austria, ARCHIVE: 15.JG, Edition 1/09, January 2009