Sportska aktivnost poslije operacije

Pad sa bicikla, nesreća u kuhinji – ozljede i rane mogu se brzo dogoditi. Težina ili bolje rečeno dubina rane čini razliku. Ožiljak se stvara kod svake rane koja se proteže kroz dublje slojeve kože. Veličina ožiljka ovisi o veličini rane i tijeku zarastanja rane.

Kada se ponovno mogu početi baviti sportom?

Fizički napori poput naprezanja ili napetosti mogu pogoršati zacjeljivanje rane. Na primjer stalan pritisak na ranu smanjuje protok svježih hranjivih tvari iz krvi i odgađa zacjeljivanje.

U najgorem slučaju to može dovesti do pucanja rubova oko rane (otvaranja). Čak i ako se čini da je rana zacijelila na površini, tkivu je potrebno puno vremena da postigne potrebnu stabilnost.

Dokazano je da potpuno „sazrijevanje“ ožiljka može potrajati i do godinu dana.

Ako je rana na koljenu, ramenu, leđima ili stopalu, potrebna je posebna pažnja jer se ti dijelovi tijela stalno kreću, posebno tijekom vježbanja. Kasnija pojava ožiljaka može ovisiti o tome kako se nježno tretira rana tijekom zarastanja.

Contractubex, posebni Merzov gel za liječenje ožiljaka, treba primijeniti čim se rana zatvori. To znači da se Contractubex nanosi na svježe ožiljke dva puta dnevno najmanje tri mjeseca.

Pomaže u sprječavanju nastanka ožiljaka zahvaljujući kombinaciji triju aktivnih sastojaka koji se međusobno nadopunjuju. Kao što je dokazano u brojnim ispitivanjima, ti sastojci – ekstrakt lukovice luka, heparinnatrij i alantoin – aktivno podržavaju proces ozdravljenja kože i uspješno smanjuju ožiljno tkivo iznutra prema van.

Contractubex gel za ožiljke